Příprava předškolních dětí na základní školu - Bézová, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem mé práce je vytvoření a ověření vhodného programu přípravy předškolních dětí v běžných podmínkách mateřské školy. V teoretické části je popsána problematika vstupu dítěte do základní školy, definovány základní pojmy - školní zralost, školní připravenost, školní úspěšnost, upřesněny příčiny školní nezralosti a faktory školní připravenosti. Obsahem praktické části je vytvoření vhodného programu zaměřeného na přípravu pro vstup do l. třídy, který jsem v praxi ověřila. Výzkumné šetření zjišťuje, jaké jsou výsledky při této formě přípravy.
Preschool Children´s Preparing for Basic School