Výkonnost výrobních podniků v Jihočeském kraji - Radosta, Pavel (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato diplomová práce hodnotí současné moderní metody měření a řízení výkonnosti firmy pomocí diagnostických indikátorů. Vymezuje úlohu bankrotních a bonitních modelů v systému vyšší formy finanční analýzy. Demonstruje využití těchto diagnostických indikátorů při komparativní analýze a tvorbě oborových rankingů. Uvádí přehled nejvýznamnějších výrobních podniků v Jihočeském kraji, které porovnává v rámci jednotlivých odvětví do kterých dané podniky spadají a popisuje jejich specifika. Na základě vlastní metodiky porovnává podniky výrobního sektoru a posuzuje úroveň jejich výkonnosti. Cílem je na základě zjištěných údajů stanovit jak si podnik vede v rámci daného odvětví. Dále se tato práce zabývá otázkou zda některému z analyzovaných podniku nehrozí bankrot či jiné finanční problémy a jakou hodnotu vytvořili podniky za poslední sledované období.
The capacity producing companies in the region of South Bohemia
Keywords: finanční analýza; modely; mezipodnikové srovnání; podnik; výroba; výkonnost; bankrot; finance; vývoj; financial analysis; model; comparison intercompany; company; produktion; capacity; bankruptcy; finance; trend