Režim dne ve speciální mateřské škole pro děti se zrakovými vadami. - Vonšovská, Hana (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce na téma Režim dne ve speciální mateřské škole pro děti se zrakovými vadami nejprve vymezuje pojem zraková vada a její diagnostikování. Po té pojednává o vybrané skupině dětí postižených očními vadami amblyopií a strabismem. Na tuto cílovou skupinou se celá práce soustředí. Snaží se přiblížit druhy léčby a terapie těchto handicapů a nastiňuje i další možné obtíže, které se s oběma vadami pojí. Dále se zabývá možnostmi výchovy a vzdělávání dětí tupozrakých a šilhavých a to jak v institucích klasických, tak speciálních. Následuje mimo jiné i kapitola o režimu dne, jeho rozvržení a obsahu. Po této kapitole se setkáváme s bližším popisem režimu dne v mateřské škole pro zrakově postižené, který se opírá o osobní zkušenost a čtrnáctidenní praxi studentky.
Regime of a day in a speciál nursery schoul for childern with visual handicaps.