Přesnost nakládky do závěsného horizontálního krmného míchacího vozu - Přibyl, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2019)
Teoretická část diplomové práce s názvem "Přesnost nakládky do závěsného horizontálního krmného vozu" se zabývá historickým vývojem podávání krmiv skotu a současně využívaných trendů v podávání krmiv. V diplomové části je také popsána základní technologie výroby objemných a jadrných krmiv, nechybí ani moderní technika pro jejich distribuci, charakteristiku a způsob nakládání jednotlivých složek krmné dávky, jehož součástí je i vyhodnocení přesnosti nakládek jednotlivých komponentů. Diplomová práce se dále zabývá výběrem míchacího krmného vozu. Praktická část je zaměřena na vyhodnocení přesnosti nakládky do závěsného horizontálního krmného vozu.
Accuracy of loading into the horizontal feed mixer
Keywords: Míchací krmný vůz; krmivo; chov skotu; směsná krmná dávka; přesnost nakládky; Mixing feed wagon; feed; cattle breeding; mixed feed ration; loading accuracy