Vytvoření a analýza 12-ti týdenního individuálního intervenčního programu pro redukci hmotnosti, zahrnující adekvátní pohybovou aktivitu a správnou životosprávu - Trajkov, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je zaměřená na vytvoření a analýzu 12-ti týdenního individuálního redukčního programu s cílem snížení hmotnosti. Teoretická část pojednává o zdraví a jeho determinantách, zejména výživě, pohybu a o rizikách plynoucích z hypokineze. Podrobněji se věnuje obezitě, její definici, prevalenci a etiopatogenezi. Rozebírá možnosti ovlivňování nadváhy a obezity pomocí racionální výživy a adekvátní pohybové aktivity. V praktické části popisuji metody práce a metodologii, výzkumný vzorek a samotný 12-ti týdenní intervenční redukční kurz. Na začátku a na konci kurzu byly u probandů provedeny antropologická měření a měření pomocí přístroje Bodystat 1500. Výsledky byly vyhodnoceny a zpracovány do tabulek a přehledných grafů.
Creation and analysis of the 12-week intervention program for an individual weight reduction course, including adequate physical activity and right regimen
Keywords: obezita; redukce hmotnosti; intervenční program; pohybová aktivita; výživa; životní styl; lifestyle; obesity; weight loss; physical aktivity; nutrition; lifestyle