Dějiny techniky ve výuce technických předmětů - Hrdina, Jan (Jihočeská univerzita, 2011)
V bakalářské práci jsem se zaměřil na historii a vývoj tuzemské automobilky Škoda Auto Mladá Boleslav, která patří mezi nejznámější české výrobní společnosti. Porovnal jsem současný model Octavie s modelem z roku 1959. Cílem srovnání bylo seznámení studentů s vývojem automobilů a motivovat je k používání odborných knih a učebnic. V praktické části je popsána realizace odborné exkurze a její hodnocení. Součástí je orientační dotazník, kterým jsem zjišťoval, jaký přínos měla exkurze pro studenty. Cílem práce je rozšířit poznatky žáků v učebním oboru Automechanik a maturitním oboru Autotronik a zařadit nové body do školního vzdělávacího programu.
The history of technics in technical subjects education
Keywords: Automobilka Škoda; odborná exkurze; Škoda car; the professional excursion