Komparativní analýza české a španělské ústavní úpravy legislativní moci a rozbor příslušné právní terminologie - Petková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této bakalářské práce je představit a porovnat ústavní úpravu legislativní moci České republiky a Španělského království. Toto téma je uvedeno popisem jednotlivých ústav obou porovnávaných zemí, který se zaměřuje na strukturu, dělbu moci a historický vývoj ústavních zákonů. Práce je dělena do několika kapitol a podkapitol. Po představení obou ústav následuje kapitola, která je věnována zákonodárné moci. Podrobněji je zde popsáno postavení a fungování jednotlivých parlamentních komor, legislativní proces a jeho výsledky v podobě jednotlivých právních předpisů. V následující části je provedena komparativní analýza všech předchozích kapitol a v poslední části je představen rozbor příslušné právní terminologie. Celá bakalářská práce je uzavřena dvojjazyčným glosářem a resumé ve španělském jazyce.
Comparative analysis of Czech and Spanish constitutional regulation of the legislative power and analysis of relevant legal terminology
Keywords: Ústava; legislativní moc; zákon; parlament; Constitution; legislative power; law; parliament