Mediální reprezentace Romů:případová studie mediálního pokrytí nepokojů ve Šluknovském výběžku - Šedová, Radka (Jihočeská univerzita, 2013)
Tématem bakalářské práce je analýza mediálního pokrytí loňských nepokojů ve Šluknovském výběžku, přičemž důraz bude kladen na analýzu způsobů, jakými byli v této souvislosti reprezentování Romové. Cílem práce bude odhalit, zda-li v tomto konkrétním případě docházelo k reprodukci etnických stereotypů a mytů. Pokusíme se tak zodpovědět otázku, zda-li samotná média mohla přispět k sociálnímu vylučování Romů?
The media representation of Gypsies: the case study of the media cover concerning disorders in Šluknovský promontory.
Keywords: Romové; stereotyp; integrace; média; sociální vyloučení; Gypsies; stereotypes; integration; media; social exclusion