Analýza potenciálu cestovního ruchu v ORP Telč - Doležalová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem diplomové práce bylo porovnání obcí v rámci ORP Telč z hlediska venkovského turismu na základě historické, sociodemografické a geografické deskripce a analýzy využití jejich potenciálu pro cestovní ruch včetně analýzy názorů vybraných subjektů na turismus a jeho rozvoj. V teoretické části jsou charakterizovány pomocí odborné literatury základní pojmy z cestovního ruchu, respektive venkovského cestovního ruchu. V další části práce je celé území ORP Telč charakterizováno v rámci jednotlivých faktorů cestovního ruchu, tj. lokalizačních, selektivních a realizačních faktorů. Tato charakteristika spočívá v porovnání objektivních dat daných obcí. Vyhodnocení potenciálu cestovního ruchu v ORP Telč bylo založeno na vyhodnocení faktorů a na dotazníkovém šetření, které se zaměřilo na představitele obcí a jejich názor na cestovní ruch a všechny složky infrastruktury cestovního ruchu.
Analysis of the tourism potential in the Telč region
Keywords: cestovní ruch; venkovský cestovní ruch; regionální rozvoj; potenciál cestovního ruchu; ORP Telč; tourism; rural tourism; regional development; tourism potential; Telč region