Hodnota zaměstnání pro lidi pobírající dávky pomoci v hmotné nouzi - Glogovská, Alena (Jihočeská univerzita, 2022)
Zaměstnání je důležitou součástí lidského života, hraje významnou roli jak pro společnost, tak i pro samotné jedince. Zaměstnání dává lidem mnoho možností. Zajímá nás, jak důležitou roli mu přisuzují jedinci, kteří jsou odkázáni na dávky pomoci v hmotné nouzi. Cílem bakalářské práce je zjistit jakou hodnotu má zaměstnání pro lidi pobírající dávky pomoci v hmotné nouzi. Práce je zaměřena na utváření hodnot, na zaměstnání a její podstatu. V souladu s cílem práce byl použit kvantitativní výzkumný přístup, kde jako hlavní výzkumnou metodou byl zvolen dotazník. Výzkumný soubor tvořili klienti pobírající dávky pomoci v hmotné nouzi, konkrétně v Kaplici.
The value of employment for people receiving benefits in material need
Keywords: zaměstnání; hodnota; motivace; employment; value; motivation