Vypovídací schopnost ukazatelů finančního zdraví - Kovářová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce je aplikována na jednotlivé bankrotní a bonitní modely, jejich výsledky jsou podrobeny vzájemné konfrontaci a zhodnocena jejich vypovídací schopnost a vhodnost použití souhrnných ukazatelů. V případové studii diplomové práce je proveden stručný rozbor zkrácené verze rozvahy a výkazu zisku a ztráty pro přiblížení finančních aktivit společnosti v letech 2007 - 2011. Dále je proveden rozbor predikčních bankrotních a bonitních modelů, které zvláště v dnešní době vzhledem k přibývajícím krachům společností získávají na důležitosti a všechny tyto analýzy jsou aplikovány na konkrétní společnost.
The explanatory power of the indicators of financial health
Keywords: finanční zdraví; bonitní modely; bankrotní modely; finanční analýza; poměrové ukazatele; vypovídací schopnost; financial health; credibility models; bankruptcy models; financial analysis; ratio indicators; explanatory power