Vývoj a působnost místních národních výborů na příkladech MNV Dolní Bolíkov, Maříž a Vlastkovec v letech 1945-1964 - Dvořák, Miloš (Jihočeská univerzita, 2007)
Úkolem práce je sledovat správně-historický vývoj a působnost místních národních výborů na příkladech MNV Dolní Bolíkov, Maříž a Vlastkovec v letech 1945 - 1964 na základě rozboru dochovaného archivního materiálu a s přihlédnutím k dobovým právním normám. Součástí práce jsou i tři inventáře příslušných uspořádaných archivních fondů. Bakalářská práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola pojednává o všeobecném vývoji, působnosti a kompetencích místních národních výborů od jejich vzniku v roce 1945 až do roku 1990. Člení se na čtyři podkapitoly. Druhá kapitola se zabývá diplomatickým a obsahovým rozborem písemné agendy MNV Dolní Bolíkov, Maříž a Vlastkovec v letech 1945 - 1964. Tato kapitola je rozdělena na tři části: knihy, spisy a účetní materiál. Třetí kapitola sleduje správní vývoj a působnost MNV Dolní Bolíkov, Maříž a Vlastkovec od roku 1945 do roku 1960, respektive 1964, kdy došlo ke sloučení těchto místních národních výborů s větším MNV. Závěr a seznam pramenů a použité literatury je doplněn mapovou a fotografickou přílohou,třemi zpracovanými inventáři MNV a rejstříkem použitých zkratek.
The Development and the Activities of Local People’s Committees on Examples of MNV Dolní Bolíkov, Maříž a Vlastkovec between 1945 - 1964