Rozvoj pohybových schopností u adolescentů ve sportovní přípravě fotbalistů - Jansa, Luboš (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce je zaměřena na rozvoj pohybových schopností u adolescentů ve sportovní přípravě fotbalistů. V tomto případě se jedná o kategorii U16 fotbalového klubu FC Silon Táborsko. Proto jsem sestavil a ověřil tréninkový program na rozvoj pohybových schopností v délce trvání 3 měsíce (mimosoutěžní období). Pro hodnocení jsem použil testovou baterii Unifittest 6-60. Naměřené hodnoty motorických testů v rámci aplikace test-re test jsem statisticky zpracoval a znázornil pomocí tabulek a grafů. Výsledky mojí práce ukazují na nadprůměrné pohybové schopnosti v motorických testech testované skupiny.
Development of movement skills in adolescents in the sports training of football players
Keywords: Fotbal; sportovní příprava; kondiční trénink; pohybové schopnosti; intervenční program; testová baterie; Unifittest; Football; sports preparation; fitness training; movement skills; intervetion program; test battery; Unifittest.