Příběh jako cesta k tematickému celku - Potocsková, Věra (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem bakalářské práce je zmapovat souvislosti a vztahy mezi příběhy a tvorbou tématických celků v mateřské škole. Bakalářská práce se zabývá významem pohádek a příběhů pro děti předškolního věku, integrovaným vzděláváním a tvorbou tématických celků v mateřských školách. Součástí je praktická ukázka zpracování tématického celku v mateřské škole na DVD. Výzkumná část této práce mapuje práci s příběhy v předškolních zařízeních. Dotýká se i využití a práce s příběhem a s pohádkou v rodinách předškolních dětí. K dosažení cíle výzkumu byla použita dotazníková metoda: dotazník pro děti a učitelky mateřských škol a dotazník pro rodiče předškolních dětí.
A Story as a Path to Thematic Complex