Spolupráce rodič, sestra, dítě v ošetřovatelském procesu - Papoušková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce se věnuje problematice spolupráce sester s rodiči hospitalizovanými společně se svými dětmi v nemocnici. Popisuje faktory ovlivňující prožitek nemoci dítětem, aspekty společné hospitalizace rodičů se svým dítětem a v neposlední řadě také specifika ošetřovatelského procesu na dětském oddělení a možnosti spolupráce sester s rodiči v jednotlivých oblastech péče o dítě. Dále zjišťuje kvalitu spolupráce sester s rodiči hospitalizovaných dětí, odhaluje nedostatky této spolupráce a určuje a zároveň porovnává zapojení rodičů do ošetřovatelského procesu z pohledu sester a rodičů hospitalizovaných dětí.
Cooperation parent, nurse, child in nursing process
Keywords: Dítě; Hospitalizace; Nemoc; Ošetřovatelský proces; Rodič; Sestra; Spolupráce; Key words; Child; Hospitalization; Illness; Nursing process; Parent; Nurse; Cooperation