Dětské vikariátní poutě v českobudějovické diecézi z pohledu katechetiky a náboženské pedagogiky - Pecherová, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá dětskými vikariátními poutěmi v českobudějovické diecézi. Cílem práce je vytvořit teoretickou část a definovat základní pojmy, co je to dětství, diecéze, vikariát, farnost, pouť, katechetika, náboženská pedagogika, projektová výuka. Dále vytvořit praktickou část, jejíž součástí je projekt dětské vikariátní poutě, a příklad, jak by měla dětská vikariátní pouť po stránce didaktické vypadat.
Vicaragic Pilgrimages for Children in the Diocese of České Budějovice from the View of Catechetics and Religious Pedagogy
Keywords: Dětství; diecéze; vikariát; farnost; pouť; katechetika; náboženská pedagogika; projektová výuka; childhood; diocese; vicariate; parish; pilgrimage; catechetics; religious pedagogy; project-based teaching This BA thesis deals with children vicariate pilgrimages in the diocese of České Budějovice.