Spokojenost seniorů s kvalitou terénních sociálních služeb ve Strakonicích - Pavolková, Martina (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce je zaměřena na spokojenost seniorů s kvalitou terénních sociálních služeb ve Strakonicích. První kapitola charakterizuje stáří, stárnutí, změny ve stáří. Další kapitola se věnuje potřebám seniorů, třetí kapitola obsahuje možnosti péče o seniory ze strany rodiny a následně ze strany sociálních služeb, kde charakterizuji jednotlivé služby. Dále se věnuji terénním sociálním službám ve Strakonicích. Na tyto kapitoly navazuje průzkum, který má za cíl zmapovat spokojenost seniorů s terénními sociálními službami ve Strakonicích. Průzkum byl uskutečněn prostřednictvím rozhovoru s uživateli terénních sociálních služeb. Výsledky ukazují, že panuje všeobecná spokojenost s terénními sociálními službami ve Strakonicích.
Senior´s satisfaction with the street social work in Strakonice
Keywords: stáří; stárnutí; senior; potřeby ve stáří; spokojenost; terénní sociální služby.; old-age; aging; senior; senior´s needs; satisfaction; street social work