Dítě předškolního věku a morální hodnoty - Jurčová, Alena (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá možností rozvíjení morálního chování u dětí předškolního věku. Práce je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou. Teoretická část je zaměřena na morální vývoj dítěte předškolního věku a porovnání stádia vývoje s požadavky na vzdělávání, určenými v rámcovém vzdělávacím programu pro předškolní vzdělávání. Praktická část se věnuje realizaci a reflexi dlouhodobého integrovaného celku, který je zaměřen na rozvíjení morálního vědomí a chování u dětí předškolního věku.
Pre-school child and moral values
Keywords: dítě; dětství; morální vývoj; výchova; předškolní věk; rámcový vzdělávací program; Child; childhood; moral development; education; preschool age; Framework educational programme