Mezipředmětové úlohy s využitím laboratorních systémů v učivu biologie člověka na 2. stupni základní školy - Veselá, Tereza (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce je zaměřena na mezipředmětové vztahy a integrovanou výuku přírodovědných předmětů na 2. stupni základní školy. Literární přehled popisuje vývoj výuky přírodovědných předmětů, začlenění mezipředmětových vztahů v kurikulárních dokumentech a zmiňuje metody výuky podporující integrovanou výuku. Druhá část je zaměřena na vytvořené pracovní listy a jejich praktické ověření s žáky sedmých a osmých ročníků základní školy.
Inter-curricular tasks using laboratory systems in human biology at the lower-secondary level
Keywords: mezipředmětové vztahy; integrovaná výuka; přírodovědné vzdělávání; Inter-curricular tasks; integrated teaching; science teaching