Analýza konkurenceschopnosti vybrané organizace - Horová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem diplomové práce bylo zhodnocení současné situace podniku prostřednictvím analýz vnitřního a vnějšího prostředí a na základě zjištěných poznatků navržení optimální strategie pro daný podnik k udržení či zlepšení jejího dosavadního postavení na trhu. Pro zhodnocení finanční oblasti podniku jsem vycházela z účetních výkazů firmy, u oblasti lidských zdrojů z materiálů, které mi byly podnikem zapůjčeny. Mimo jiné, jsem při své práci využila i dotazníkové šetření, které se týkalo zaměstnanců podniku, a které mi poskytlo odpovědi na otázky ohledně oblasti lidských zdrojů.
Analyses of the competitiveness of the company
Keywords: Finanční analýza; STEP analýza; SWOT analýza; analýza konkurenceschopnosti; řízení lidských zdrojů; evaluation of the internal and external climate; financial analyses; human resource management; SWOT analyses; competitiveness analyses; forest management