Hodnocení sklízecích mlátiček CLAAS s odlišným provedením hlavních funkčních částí - Chadraba, Václav (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá hodnocením a porovnáním dvou sklízecích mlátiček Claas, které mají odlišné provedení jednotlivých pracovních ústrojí. Jsou uvedeny výsledky porovnání z hlediska sklizňových ztrát, spotřeby PHM a ekonomické hodnocení.
Evaluation of CLAAS combine harvesters with different versions of the main functional parts
Keywords: sklízecí mlátička; Claas Lexion; hybridní mlátička; tangenciální mlátička; ztráty; výkonnost; combine harvester; Claas Lexion; hybrid combine harvester; tangential harvester; harvest losses; performance