Názvy ulic v oblasti Českých Budějovic - Stachová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou toponymie ve vybrané oblasti Českých Budějovic, konkrétně oblastí Rožnova. První část práce obsahuje teoretické poznatky z lingvistických disciplín onomastiky a toponomastiky. Druhá část práce se zaměřuje na uliční názvosloví včetně historického popisu této oblasti. Urbanonyma jsou na základě historické literatury sledována s ohledem na jejich vývoj a proměny od dob vzniku až po současnost. Názvy ulic jsou klasifikovány podle sémantických okruhů a významové motivace. Cílem práce je přispět k poznání urbanonymie Rožnova.
Street names in the area of České Budějovice
Keywords: Onomastika; Toponomastika; Urbanonymie; Rožnov