Ekonomické přínosy implementace nového informačního systému v podniku - Jánošíková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2019)
Hlavním cílem této diplomové práce je popis a zhodnocení jak vybraný podnik využívá informační technologie a informační systémy a výběr nového informačního systému. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou uvedeny základní pojmy vztahující se k informačním systémům. Uvedeny jsou přínosy, kterých podnik pomocí implementace může docílit a faktory, které cenu informačního systému ovlivňují. V práci je charakterizován trh s podnikovými informačními systémy a ERP systémy v České republice. V praktické části je charakterizován vybraný podnik STS Olbramovice a.s., a to z hlediska jeho informačních technologií a informačních systému. Analyzovány jsou silné a slabé stránky stávajícího systému a důvody k implementaci nového informačního systému. Nakonec jsou identifikovány přínosy, které implementace nového informačního systému přinese.
The economic benefits of the implementation of the new information system
Keywords: informační systémy; implementace; ERP systémy; přínosy implementace; information systems; implementation; ERP systems; benefits of the implementation