Problematika trestů v mateřské škole - Šišková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce pojednává o problematice trestů v mateřských školách v České republice. Seznamuje čtenáře s historií trestů a s jejich dělením. V práci se dočteme o alternativním řešení trestů, v tom smyslu, že je lze nahradit takovými výchovnými prostředky, které na dítěti nezanechají negativní vlivy. Dále v praktické části nalezneme vyhodnocení dotazníků, které ukáže, zda jsou tresty v mateřských školách užívány, popřípadě jakého druhu jsou, a zda učitelky znají alternativy, kterými lze tresty nahradit. Po přečtení práce by měl čtenář získat ucelený přehled o problematice trestů v mateřských školách.
The Problem of Punishment at Kindergarten
Keywords: trest; efektivní komunikace; punishment; effective communication