Volnočasové aktivity jako prevence sociálně patologických jevů - Kudrličková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2015)
První část práce ve svých kapitolách definuje témata, podává stručné, ale přesné vymezení těchto pojmů. Druhá část práce se zaměřuje na kvantitativní výzkum a na potvrzení či vyvrácení hypotéz, které byly použity na základě použití odborné literatury a vlastních zkušeností. Celá výzkumná část práce navazuje na stanovený cíl mé bakalářské práce. Bakalářská práce se ve svém šetření zaměřuje na názor žáků základních škol v Českých Budějovicích, které zároveň navštěvují plavecký klub a jejich třídních učitelů na to, zda volnočasové aktivity napomáhají vymezení, či zmírnění působení sociálně patologických jevů. Informace byly zjišťovány od žáku základních škol, konkrétně od žáků 5. ročníku základních škol v Českých Budějovicích a jejich třídních učitelů. Výzkum práce byl kvantitativní a probíhal formou rozhovorového šetření. Respondenti odpovídali na základě svého názoru, jak danou situaci vidí.
Freetime activities as prevention of socially pathological phenomena
Keywords: Volnočasové aktivity; sociálně patologické jevy.; Freetime activities; social pathologies.