Motivace k výtvarným činnostem ve volném čase dětí staršího školního věku - projekt Racek - Prokešová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce je rozdělena do dvou částí, na teoretickou a praktickou. Teoretická část definuje a popisuje pojmy motivace, volný čas a starší školní věk, vzájemně je propojuje a upřesňuje souvislosti mezi nimi. Praktická část se snaží uplatňovat teoretické poznatky o motivaci a uvádět je do praxe, u dětí staršího školního věku, skrze výtvarný projekt. Hlavním myšlenkovým zdrojem výtvarného projektu je kniha Jonathan Livingston Racek. Projekt se snaží nenásilným způsobem rozvíjet pubescentovu fantazii, tvořivost a schopnost seberealizace. Dosahuje toho díky dramatické výchově, výtvarným činnostem a pohybovými aktivitami.
Art Activities Motivations in Leisure Time of Children in Older School Age - Project Seagull
Keywords: motivace; pubescence; starší školní věk; volný čas; tvořivost; výtvarný projekt; výtvarné činnosti; motivation; pubescence; older school age; leisure time; creativity; creative project; creative activity