Hledání australské identity - základní autorská motivace Patricka Whitea - Damcová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této diplomová práce je analýza díla Patricka Whitea, přičemž hlavní důraz bude kladen na Whiteovu prezentaci australského kontinentu, historie i současné společnosti a jak všechny tyto diskriminanty ovlivňují vývoj jednotlivých Whiteových literárních postav. Těžištěm práce je literární rozbor a interpretace románů The Tree of Man, Voss, The Eye of the Storm, A Fringe of Leaves a The Vivisector. Část práce je věnována nalezeným podobnostem mezi autorovým životem a osudy jeho postav.
Seeking the Australian identity - the essential motivation of Patrick White
Keywords: pojetí australské identity; realita a fikce; autobiografické prvky; silné ženské hrdinky; the conception of Australian identity; reality and fiction; autobiographical features; strong women characters