Vysokoprůtoková střediska a místa pro zajištění ochrany obyvatelstva, ozbrojených sil a ozbrojených bezpečnostních sborů - Dlouhý, Aleš (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou vybraných parametrů vysokoprůtokových středisek a míst pro zajištění ochrany obyvatelstva, ozbrojených sil a ozbrojených bezpečnostních sborů. Cílem práce bylo zjistit, zdali je provoz vysokoprůtokového očkovacího centra ve Strakonicích z logistického hlediska náročnější než provoz přijímacího střediska ze zóny havarijního plánování města Písek a mobilizačního centra zřizovaného při vojenském útvaru 4312 Strakonice. Diplomová práce je rozdělena na dvě části, přičemž teoretická část je tvořena třemi ucelenými kapitolami. V první kapitole je řešena problematika koronavirů, pandemie viru SARS Cov-2 a zřizování očkovacích center. Druhá část je věnována ochraně obyvatel ve spojení s jadernou elektrárnou Temelín a přijímacími středisky evakuovaných osob ze zóny havarijního plánování jaderné elektrárny Temelín. Závěrečná kapitola se věnuje mobilizaci Armády České republiky, vojenskému útvaru ve Strakonicích a zřizovanému mobilizačnímu centru.
High-Flow Centers and Places to Ensure the Protection of the Population, Armed Forces and Armed Security Forces
Keywords: SARS-CoV-2; očkování; přijímací středisko; mobilizace; SARS-CoV-2; vaccination; admission center; mobilization