Mezipodnikové srovnávání na základě kvantitativních a kvalitativních ukazatelů - Kratochvílová, Nicola (Jihočeská univerzita, 2019)
Tématem diplomové práce je mezipodnikové srovnávání na základě kvantitativních a kvalitativních ukazatelů. Nejdříve jsou vysvětleny základní pojmy z oblasti mezipodnikové komparace, analýzy a využívané metody vícekriteriálního srovnání. Praktická část práce se věnuje sestavení vlastního modelu pro komparaci subjektů ve vybraném odvětví tak, aby obsahoval kvalitativní i kvantitativní ukazatele. Při tvorbě modelu je využíváno 5 metod vícekriteriálního srovnání. Vytvořený model je aplikován na data 5 firem. Vedle vlastního sestaveného modelu jsou na data společností aplikovány známé predikční modely. Výsledky získané při aplikaci vlastního modelu jsou v závěru práce porovnány s výsledky získanými při použití predikčních modelů.
Intercompany Comparison Based on Quantitative and Qualitative Indicators
Keywords: finanční analýza; mezipodniková komparace; metody vícekriteriálního srovnání; predikční modely; vlastní hodnotící model; financial analysis; intercompany comparison; multicriterial comparison methods; prediction models; own evaluation model