Efektivní komunikační dovednosti v mateřské škole - Hovjacká, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2013)
Ve své bakalářské práci se zabývám problematikou komunikace mezi dětmi v mateřské škole, konkrétně se zaměřuji na nácvik efektivních komunikačních technik. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. V teoretické části nastiňuji příklady žádoucí komunikace a vysvětluji pojmy a komunikační styly, které pro nás představují psychické ohrožení. V praktické části jsem navrhla metodiku nácviku efektivních komunikačních technik a metodou pozorování, jejímž cílem bylo sledovat projevy fyzické a psychické agresivity u dětí, jsem zjišťovala vliv těchto technik na chování dětí mezi sebou a na jejich vzájemnou komunikaci.
Effective communication skills in nursery school
Keywords: efektivní komunikace; mateřská škola; agresivita; effective communication; nursery school; aggressivity