Analýza systému odměňování ve vybraném podniku - Flanderová, Klára (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá analýzou systému odměňování v jihočeském dopravním podniku ČSAD STTRANS, a.s. Nejdříve se zaměřuje na legislativní rámec, který upravuje dané téma, a následně se zabývá názory jednotlivých autorů na zaměstnanecké výhody. Součástí studie je analýza mzdového systému, který převážně vycházel z interních materiálů společnosti. Podnik má velkou nabídku zaměstnaneckých benefitů, na které se práce detailněji zaměřila. Materiál byl převážně čerpán z platné kolektivní smlouvy, kterou má podnik uzavřenou s odborovou organizací. Byla zjišťována spokojenost s benefity a také míra jejich využívání zaměstnanci. Informace pro tuto práci byly získány pomocí dotazníkového šetření, během něhož byl zahájen i řízený rozhovor s polovinou respondentů. Zjištěné informace byly zpracovány a zhodnoceny a na jejich základě byly doporučeny návrhy, které povedou ke zvýšení efektivnosti podniku a spokojenosti zaměstnanců. Práce by měla přinést především největší užitek vrcholovému managementu vybraného podniku a dalším podobně strukturovaným společnostem.
Analysis of the Remuneration System in a Selected Company
Keywords: Zaměstnanecké benefity; mzda; motivace; spokojenost; zaměstnanec; employee benefits; wages; job satisfaction; motivation