Mohou současné klimatické změny zasahovat do hibernace sysla obecného? - Hrindová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce se zabývá možným efektem klimatických změn na hibernaci u sysla obecného. Rešerše zkoumá vliv jednotlivých významných faktorů u různých druhů syslů. Na základě toho jsem vyhodnotila, jak klimatické změny ovlivňují začátek, průběh a konec hibernace u savců, kteří patří mezi nejohroženější druhy České republiky.
May current climatic changes intervene in the hibernation of the European ground squirrel?
Keywords: Sysel obecný; hibernace; klimatické změny; European ground squirrel; hibernation; climatic changes