Vliv anabolických steroidů na fyzickou a zdravotní stránku kulturistů a hráčů amerického fotbalu. - Rohlík, Jiří (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem mé bakalářské práce je teoretické seznámení s anabolickými steroidy a jejich vlivem na zdravotní a psychickou stránku jedince a důvody, které vedou k užívání těchto látek. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí - teoretická a část výzkumná. Teoretická část obsahuje informace o anabolických steroidech, jejich užívání a vlivu na zdraví jedince. Taktéž se teoretická část věnuje dopingu těmito látkami. Výzkumná část byla prováděna dvěma způsoby. První část byla prováděna anonymním dotazníkem, který byl rozeslán respondentům v elektronické podobě. Dotazník byl určen respondentům, kteří mají tréninky silového typu minimálně dvakrát týdně. Druhá část byla kvalitativního charakteru a byla prováděna formou rozhovorů. Obsahuje data od respondentů, kteří užívají nebo užívali anabolické látky. Dále dotazník zkoumá především negativní vlivy na zdravotní stránku samotných uživatelů steroidních látek.
The influence of anabolic steroids on the physical and healthy problems of bodybuilders and players of american football
Keywords: doping; anabolické steroidy; kulturistika; zdraví; doping; anabolic steroids; bodybuilding; health