Pojetí umění a kýče v estetice Tomáše Kulky - Vávrová, Martina (Jihočeská univerzita, 2011)
Studentka se ve své bakalářské práci zaměří na problematiku kýče a jeho vztahu k umění v pojetí Tomáše Kulky. Poté, co představí Kulkovu teorii z jeho knihy Umění a kýč, jejímž jádrem je definiční analýza tohoto pojmu, zakončená stanovením nutných a postačujících podmínek jeho užití, porovná jeho koncepci s dalšími vybranými systematickými přístupy, především s teorií kýče Umberta Eca.
The Conception of Art and Kitsch in Aesthetics of Tomas Kulka
Keywords: Kýč; umění; definice; Tomáš Kulka; Umberto Eco.; kitsch; art; definition; Tomas Kulka; Umberto Eco