Energetické využití biologicky rozložitelného komunálního odpadu Statutárního města České Budějovice - Sýkorová, Žaneta (Jihočeská univerzita, 2013)
Ve své diplomové práci se zaměřuji na možnosti sběru a využití biologicky rozložitelné části komunálního odpadu v konkrétních podmínkách města České Budějovice. Součástí práce je návrh na výstavbu komunální bioplynové stanice za účelem snížení množství směsného komunálního odpadu. Cílem této části práce je porovnat předpokládané náklady a výnosy projektu a zjistit základní ekonomické ukazatele pro zhodnocení investice vedoucí k jednoznačnému doporučení nebo zamítnutí realizace záměru.
Energy utilization of the biodegradable component of municipal waste in the city of České Budějovice
Keywords: odpad; biologicky rozložitelný komunální odpad; skládkování; recyklace; suchá fermantace; anaerobní digesce; bioplyn; bioplynová stanice; Waste; Biodegradable Component of Municipal Waste; Landfill; Recycling; Dry fermantation; Anaerobic digestion; Biogas; Biogas plant