Srovnání metodik hodnocení zdravotního stavu solitérně rostoucích smrků (Picea abies) v centrální části Šumavy - Jehlík, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je zpracována formou návrhu projektu a jejím cílem je srovnat metodiky hodnotící zdravotní stav porostů upravených pro solitérně rostoucí smrky. Monitorované smrky se nacházejí na území zaniklých obcí po odsunu německého obyvatelstva.
Comparison of methodologies of the health status assessment of solitary growing spruces (Picea abies (L.) Karst.) in the central part of the Šumava Mts.
Keywords: hodnocení zdravotního stavu; FieldMap; Šumava; Knížecí Pláně; srovnání metodik; solitérní stromy; smrk ztepilý; zdravotní stav stromů; spruce tree; norway spruce; health status assesment; sumava mountains; solitary trees