Pohřební ritus mladohradištního období v jižních Čechách - Bešťáková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na charakteristiku pohřebního ritu mladší doby hradištní na území jižních Čech. Předkládá soupis pohřebišť, která jsou představena z pohledu archeologických výzkumů a popisem jednotlivých nálezů. Získané poznatky jsou analyzovány a porovnávány s dosud doloženými pohřebními zvyky na území České republiky.
The burial rite of the Late Hillfort Peroid in southern Bohemia
Keywords: raný středověk; pohřební ritus; hrobová výbava; jižní Čechy; Early Middle Ages; burial rite; grave goods; southern Bohemia