Územní vztahy a propojení rekreačních funkcí ve vybrané oblasti - Tichá, Marie (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část přibližuje teorii cestovního ruchu, praktická část představuje sledované území - Třeboňsko. Hlavním cílem této práce je provést analýzu potenciálu cestovního ruchu v Třeboni a jejího zázemí. Analyzovat možnosti partnerství mezi subjekty cestovního ruchu a navrhnout optimální formy propojení rekreačních funkcí mezi těmito subjekty. Výsledkem analýzy bude zhodnocení rekreačních aktivit a úlohy destinačního managementu v Třeboni, návrhy na eliminaci stávajících nedostatků a vyzdvihnutí předností města. Dílčím cílem bude vymezení rekreačních funkcí v Třeboni a analýza jednotlivých kulturně-historických památek a atraktivit, které představují pro místní cestovní ruch velký potenciál.
Territorial relations and connection of the recreational roles in the selected region
Keywords: Destinační management; tvorba balíčků; programování; partnerství; rekreační funkce.; Destination Management; Packaging; Programming; Partnership; Recreational Roles.