efekty zavedení PEER systému k odchytu drůbeže - Zezula, Libor (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce popisuje správné technologické postupy při naskladnění farmy jednodenními kuřaty, přes vlastní výkrm až po odchyt a naložení. Jsou zde stručně popsány technologie, které usnadňují výkrm, zásady pohody zvířat i správné zacházení s kuřaty při jejich odchytu k odvozu na porážku. Dále jsou popsány různé technologie odchytu kuřat a jejich výhody a nevýhody. K porovnání jsem si vybral detailní popis ručního odchytu kuřat do beden s automatizovaným odchytem technologie PEER včetně investice do této technologie.
Effects of implementation of PEER system to capture poultry
Keywords: kuřata; výkrm; odchyt; ruční chytání; PEER systém; chickens; fattening; hand catching; PEER system