Provozní hlučnost sklízecích mlátiček ve vybraném zemědělském podniku - Fojt, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá hlukem sklízecích mlátiček v místě obsluhy při různých provozních režimech. Byly měřeny tři sklízecí mlátičky odlišného stáří. První část práce se zabývá problematikou hluku, vývojem a konstrukcí sklízecích mlátiček. V následující části práce jsou naměřené hodnoty shromážděny a zpracovány v grafech. Na závěr jsou sklízecí mlátičky vyhodnoceny z hlediska hlukové zátěže a výsledky měření jsou porovnány s platnou legislativou
Operating noise combine harvesters in selected farm
Keywords: sklízecí mlátička; hluk; kabina; combine harvester; noise; cabin