Praktické využití marketingu ve vybrané firmě - Veselá, Aneta (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce se zabývá praktickým využitím marketingu ve vybrané české společnosti. Hlavním cílem práce je získat přehled o marketingových aktivitách podniku. Výzkum byl proveden v prodejně s módními doplňky, kde autorka pracuje. Metody použité pro výzkum jsou řízený strukturovaný rozhovor s vedoucí prodejní jednotky a dotazník, který vyplnili majitelé podniku. Hlavním předmětem výzkumu je získat odpovědi na tyto otázky: jak je marketing realizován, jak velký význam marketingu připisují vlastníci podniku a jak jsou uspokojovány potřeby zákazníků. Teoretické znalosti z literatury jsou porovnány s výsledky rozhovoru a dotazníku. Očekávaným výstupem je analýza marketingových aktivit ve vybrané české společnosti. Na základě těchto zjištění autorka navrhne doporučení.
Practical use of marketing in a selected company
Keywords: přání a potřeby zákazníků; marketingový výzkum; marketingové aktivity; marketingový proces; customer's needs and wants; marketing research; marketing activities; marketing process