Chodská píseň v hudebně pohybových činnostech - Jeřábková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2012)
Předmětem této práce je téma "Chodská píseň v hudebně pohybových činnostech". Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část pojednává nejen o chodské lidové písni a jejím využití v předškolním integrovaném vzdělávání, ale také o hudebních schopnostech a hudebně pohybových dovednostech a jejich záměrném rozvíjení. Obsahem praktické části je na základě chodské písně vytvořený program hudebně pohybových aktivit a výzkumné šetření, které je zaměřeno na zjištění úrovně rytmického cítění a koordinace pohybu s rytmem hudby před a po realizaci programu. Ukázka hudebně pohybových aktivit z programu, který lze úspěšně praktikovat v mateřské škole, je přiložena na videonahrávce.
Folk Song from the Region of Chodsko in Musical and Movement Activities
Keywords: Chodská lidová píseň; hudebně pohybové aktivity; rytmické cítění; předškolní věk.; Folk song from the region of Chodsko; music and movement activities; sense of rhythm; preschool age.