Analýza cestovního ruchu města Sušice - Kopelentová, Radka (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce hodnotí cestovní ruch ve městě Sušice. V práci je zpracována geografická charakteristika města, analýza předpokladů rozvoje cestovního ruchu ve městě Sušice a zhodnocení dosavadního vývoje a současného stavu turismu. Jejím hlavním cílem je analýza a komplexní zhodnocení rozvoje cestovního ruchu města Sušice, a to s využitím dvou metod. Značná část výsledků práce vychází z dotazníkového šetření, které bylo provedeno s turisty a místními podnikateli. Dále také byla použita metoda strukturovaného řízeného rozhovoru s vybranými aktéry cestovního ruchu Sušice. Empirická část práce se zabývá analýzou názorů a pohledů místních podnikatelů a návštěvníků na cestovní ruch města. V závěru jsou shrnuty veškeré poznatky, vyhodnoceny stanovené hypotézy, zmíněny pozitiva a negativa města a v neposlední řadě také nastíněny nové možnosti rozvoje cestovního ruchu ve městě Sušice.
Analysis of tourism of Sušice
Keywords: cestovní ruch; město Sušice; turisté; podnikatelé; výzkumné šetření; tourism; Sušice; tourists; entrepreneurs; a survey