Vliv rybí predace a litorální vegetace na strukturu a chování zooplanktonu - Veselá, Jana (Jihočeská univerzita, 2016)
Pomocí mesokosmového experimentu byl zkoumán vliv rybí predace na společenstvo zooplanktonu. Diplomová práce pojednává o vlivu velikostně selektivní predace ryb na druhové složení zooplanktonu, biomasu a velikost těla druhů zooplanktonu. Také byl zkoumán vliv přítomnosti ryb na chování zooplanktonu, denní horizontální migraci. Dále byl studován vliv ryb na některé parametry životního cyklu zooplanktonu se zaměřením na klíčové druhy sladkovodních ekosystémů, Daphnia spp.
Impact of fish predation and littoral vegetation on the structure and behaviour of zooplankton
Keywords: rybí predace; zooplankton; denní horizontální migrace; reprodukce; Daphnia; fish predation; zooplankton; diel horizontal migration; reproduction; Daphnia