Uplatnění nanotechnologií v zemědělství. - Boček, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zaměřuje na prezentaci nanotechnologií: na jejich definici, využívání ve všech vědních oborech v současnosti i v budoucnosti, jejich možného zneužití. Dále se práce zaměřuje na uplatnění nanotechnologií v zemědělství, konkrétně v živočišné výrobě při aplikaci léčiv hospodářským zvířatům. K těmto účelům se používá přístroj Envirolyte na výrobu anolytu, který se podává zvířatům a nebo k postřiku haly. V práci jsou uvedeny aplikace v následujících chovech: chov skotu, chov prasat a chov drůbeže. Práce obsahuje vlastní měření denní spotřeby komponentů u prasat, výkonu elektromotoru a průtoku vody.
Application of nanotechnology in agriculture
Keywords: Nanotechnologie; Zemědělství; Anolyt; Envirolyte; Nanotechnology; Agriculture; Anolyte; Envirolyte