Speciální pomůcky pro žáky postižené specifickou poruchou učení na 1. stupni základní školy. - Dolejšová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce: ''Speciální pomůcky pro žáky postižené specifickou poruchou učení na 1. stupni základní školy''" vymezuje problematiku postižení SPU se zaměřením na dyslexii, dysgrafii a dysortografii. Podává přehled o historii, původu a výskytu SPU, seznamuje nás s pohledem na poruchy učení v České republice i v jiných zemích, dotýká se příslušné legislativy a zabývá se diagnostikou a hodnocením dětí s SPU. Praktická část obsahuje pracovní listy k dané problematice a metodickou příručku, která charakterizuje vytvořené pomůcky a nabízí konkrétní využití při vyučování českého jazyka v 1. pololetí 4. ročníku.
Special aids for young learners afflicted with specific disorder of learning