Správní řízení prováděné při realizaci pozemkových úprav - Freiberková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2013)
Obsahem bakalářské práce je problematika současné platné právní úpravy v souvislosti s pozemkovými úpravami a správním řádem. Snažila jsem se komplexně rozebrat celou oblast pozemkových úprav. Řízení o pozemkových úpravách je velmi specifické, už jen proto, že ustanovení správní řádu se použijí jen minimálně. Rozebrala jsem jednotlivé fáze řízení a pozornost jsem věnovala ustanovení opatrovníka, náležitosti rozhodnutí a opravným prostředkům, které jsou ustanovené ve správním zákoně. V závěrečné části je vypracovaná praktická část na základě podkladů získaných z Pozemkového úřadu Klatovy. Práce je rovněž doplněna o judikáty, řešící konkrétní problematiku v praxi.
Administrative procedures of the realization the land consolidation
Keywords: Pozemkové úpravy; opatrovník; schválení návrhu pozemkových úprav; rozhodnutí; odvolání; správní řád; Land consolidation; a guardian; approval of the land consolidation; decisions; appeals; the Administrative Code