Porovnání osevních postupů používaných v ekologickém zemědělství a jejich využitelnost v protierozní ochraně - Bouška, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku osevních postupů používaných v ekologickém zemědělství jejich využitelnost v protierozní ochraně. Obsahuje literární rešerši, která popisuje osevní postupy a jejich sestavování jak v ekologickém zemědělství tak v komerčním. Popis ekologického zemědělství jako takového, jednotlivé druhy eroze a řešení eroze pomocí pozemkových úprav. Cílem této práce je posoudit mezi sebou a vyhodnotit jednotlivé osevní postupy od těch teoreticky navrhovaných, které jsou obsaženy v literární rešerši pro konvenční a ekologické zemědělství. Budou zde vyhodnoceny i osevní postupy, které jsou přímo využívány v zemědělském podniku zaměřeném na ekologické zemědělství.
Comparison of crop rotations used in organic farming and their usefulness in erosion control
Keywords: Osevní postupy; Ekologické zemědělství; Eroze; Ecological agriculture; Crop rotation; Erosion