Povědomí studentů Jihočeské univerzity o poruchách příjmu potravy - Pekárková, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zaměřuje na znalosti poruch příjmu potravy u studentů Jihočeské univerzity. Teoretická část definuje jednotlivé poruchy příjmu potravy a příčiny související s touto problematikou. Na konci literárního přehledu této diplomové práce jsou uvedeny možné způsoby léčby těchto poruch. Praktická část diplomové práce se prostřednictvím výzkumu zaměřuje na povědomí a znalosti studentů o poruchách příjmu potravy a orthorexie nerovosy. Výzkum je založený na dotazníkovém šetření, kterého se zúčastnili respondenti z vybraných fakult Jihočeské univerzity. Výsledná data výzkumu byla statisticky zpracována.
University of South Bohemia students' awareness about eating disorders
Keywords: poruchy příjmu potravy; mentální anorexie; mentální bulimie; orthorexia nervosa; bigorexie; drunkorexie; záchvatovité přejídání; eating disorders; anorexia nervosa; bulimia; orthorexia nervosa nervosa; bigorexia; drunkorexia; compulsive overeating