Opravy, rekonstrukce a modernizace panelových domů - Berný, Jan (Jihočeská univerzita, 2010)
Téma mé bakalářské práce zní opravy, rekonstrukce a modernizace panelových domů. Hlavní cíle bakalářské práce jsou analýza současné situace a problémů panelových domů, ekonomická analýza a návrh opatření. První část práce je literární rešerše. Druhá část obsahuje moji vlastní práci, která je založena především na modelovém projektu rekonstrukce panelového domu. Modelový projekt je zaměřen na energetickou náročnost, cenu tepelné energie, náklady na vytápění a úspory před a po plánované modernizaci. Také jsem popsal všechny modernizace a rekonstrukce, které jsou obvykle prováděny na panelových domech. Poté jsem použil několik ekonomických ukazatelů ke zhodnocení efektivnosti plánovaných rekonstrukcí a modernizací. Poslední část modelového projektu je financování z dotačních programů. Nakonec jsem porovnal využití těchto programů a zjistil nejlepší způsob financování.
Repairs, Reconstruction and Modernization of Panel Houses
Keywords: Opravy; rekonstrukce; modernizace; panelové domy; Repairs; reconstruction; modernization; panel houses